20 Νοε 2015

Το Facebook ενσωματώνει νέες δυνατότητες, οι οποίες καθιστούν ευκολότερη τη χρήση του μετά από έναν χωρισμό

http://klcpcsolutions.blogspot.gr/
Το Facebook απέκτησε πρόσφατα νέα χαρακτηριστικά, τα οποία αφορούν περιπτώσεις χωρισμού μεταξύ δύο χρηστών που βρίσκονταν σε σχέση.

Συγκεκριμένα, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να κρύψουν το προφίλ και τις δημοσιεύσεις του πρώην συντρόφου τους, να επεξεργαστούν παλιές δημοσιεύσεις στις οποίες είχαν προστεθεί με ετικέτα μαζί με τον σύντροφό τους, καθώς και να επιλέξουν ποιες από τις δημοσιεύσεις τους θα μπορεί να βλέπει ο πρώην σύντροφός τους. Ακόμη, οι υπόλοιποι χρήστες δεν γνωρίζουν εάν κάποιος χρησιμοποιεί τις νέες αυτές δυνατότητες.

 Άλλωστε, το Facebook αποτελεί μέρος όπου οι άνθρωποι μοιράζονται σημαντικές στιγμές της ζωής τους, συμπεριλαμβανομένων και των σχέσεών τους σύμφωνα με την Kelly Winters, διευθύντρια προϊόντος στο Facebook. Πρόσθεσε ότι αρκετοί χρήστες επιθυμούν να έχουν διαθέσιμες επιλογές στο Facebook για το ενδεχόμενο λήξης μιας σχέσης τους.

Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά θα δοκιμαστούν αρχικά από τους χρήστες των Ηνωμένων Πολιτειών που θα αλλάξουν την προσωπική τους κατάσταση. Βασικός σκοπός των συγκεκριμένων χαρακτηριστικών είναι η διαχείριση της κατάστασης με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην χρειάζεται να προβαίνουν οι χρήστες σε διαγραφή του πρώην συντρόφου τους από το Facebook.

 Επιπλέον, οι νέες δυνατότητες στοχεύουν στην προστασία των ατόμων που αποχωρούν από σχέσεις με τοξικά άτομα, καθώς μπορούν να αποκρύπτουν τις δημοσιεύσεις τους, χωρίς να χρειάζεται να μπλοκάρουν το συγκεκριμένο άτομο (γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω προβλήματα).

 Ακόμη, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Facebook δίχως να ανησυχούν μήπως δουν παλιότερες δημοσιεύσεις που αποτελούν δυσάρεστες αναμνήσεις.

Η Kelly Winters συμπληρώνει ότι τα νέα αυτά χαρακτηριστικά αποτελούν δείγμα της συνεχούς προσπάθειας του Facebook να βοηθάει τους χρήστες που διανύουν δύσκολες περιόδους της ζωής τους. Η ίδια ελπίζει ότι τα νέα εργαλεία θα βοηθήσουν τους χρήστες να λήξουν τις σχέσεις τους στο Facebook με μεγαλύτερη ευκολία και άνεση και με περισσότερο έλεγχο. Πηγή: insomnia.gr