26 Νοε 2015

http://klcpcsolutions.blogspot.gr/
 Η εποχή που τα smartphones θα μπορούν να δείχνουν περιεχόμενο 4K χωρίς να καταναλώνουν όλο το απόθεμα ενέργειας της μπαταρίας τους δεν είναι μακριά.

Ήδη οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Kogakuin σε συνεργασία με την Fujitsu, εργάζονται πάνω στο πώς θα μπορέσει να γίνεται η αναπαραγωγή βίντεο ανάλυσης 3840×2160 pixels σε ταχύτητα 30 καρέ το δευτερόλεπτο, χωρίς να τελειώνει η αποθηκευμένη ενέργεια σε μία μπαταρία. Μάλιστα, η επιστημονική ομάδα δηλώνει ότι είναι εφικτό να προβληθεί περιεχόμενο 4K σε μία οθόνη smartphone ακόμα και στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο.

Αυτή τη στιγμή το μόνο smartphone που κυκλοφορεί και υποστηρίζει την λειτουργία 4K με την οθόνη του είναι το Sony Xperia Z5 Premium, αλλά δεν απέχουμε πολύ από την εποχή που τα περισσότερα smartphones θα προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα. H τεχνολογία των Ιαπώνων ερευνητών στοχεύει να απλοποιήσει την μετατροπή του video περιεχομένου σε 4K, ενώ ταυτόχρονα μειώνει το συνολικό κόστος, έτσι ώστε να μπορεί να υποστηρίζει περιεχόμενο 4K και από φθηνότερες συσκευές.

Εκτιμάται ότι η τεχνολογία 4K θα γίνει σταδιακά πιο συνηθισμένη και η χρήση της πιο ευρεία. Εφαρμογές και διατάξεις όπως αυτή που αναπτύσσουν οι Ιάπωνες ερευνητές θα είναι απαραίτητες σε αυτό το νέο πλαίσιο. Πηγή: pestaola.gr