18 Δεκ 2015

Ψηφιακή υπογραφή: η νέα πραγματικότητα από την Byte

http://klcpcsolutions.blogspot.gr
Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εργασιακής καθημερινότητάς επαγγελματιών και επιχειρήσεων. Η νέα αυτή πραγματικότητα γεννά πολλά ερωτήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, το κόστος, τη ευκολία, την αποτελεσματικότητα. Σε αυτές τις προκλήσεις η Byte απαντά προσφέροντας την πιο σύγχρονη, ασφαλή και εύχρηστη ψηφιακή υπογραφή στην ελληνική αγορά.

Η λειτουργία της ψηφιακής υπογραφής είναι απλή. Δημιουργείται ένα ζευγάρι ηλεκτρονικών κλειδιών, το ιδιωτικό και το δημόσιο κλειδί. Το ιδιωτικό χρησιμοποιείται για τη δημιουργία της υπογραφής και το δημόσιο για την επαλήθευσή της.

Με το ιδιωτικό κλειδί ο αποστολέας κρυπτογραφεί το μήνυμα και πιστοποιεί την ταυτότητά του στον παραλήπτη. Το ιδιωτικό κλειδί του κάθε κατόχου είναι ενσωματωμένο και αποθηκευμένο με ύψιστη ασφάλεια, σε ένα κρυπτογραφικό τσιπ που βρίσκεται σε ένα USB token / Smart Card. Το Token είναι το απαραίτητο hardware για να αποκτήσει ένα φυσικό πρόσωπο ψηφιακή υπογραφή. Με το δημόσιο κλειδί ο παραλήπτης επαληθεύει ότι το αρχείο είναι αυτό ακριβώς που έστειλε ο αποστολέας.
http://klcpcsolutions.blogspot.gr

Όσο για τα οφέλη της ψηφιακής υπογραφής; Είναι πολλά:
• Εξοικονομεί σημαντικό κόστος από την παράκαμψη εξόδων αποστολής (ταχυδρομικών και κούριερ) και διαδικασιών πιστοποίησης (επικυρώσεις εγγράφων), την μείωση του κόστους εκτυπώσεων, τη μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την κατάργηση της ανάγκης για «φυσική» αρχειοθέτηση.
• Εξοικονομεί χρόνο σε σχέση την «hard copy» ανταλλαγή εγγράφων γεγονός που οδηγεί παράλληλα στην ποιοτικότερη αξιοποίηση των ωρών εργασίας των εργαζομένων.
• Είναι εύκολη στη χρήση καθώς μπορεί να γίνει οπουδήποτε και οποτεδήποτε χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία.

H ψηφιακή υπογραφή είναι η νέα πραγματικότητα. Διάφορες επαγγελματικές ομάδες υποχρεούνται πλέον να τη χρησιμοποιούν. Επιχειρήσεις που θέλουν να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς του δημοσίου άνω των 60.000€, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ, δικηγόροι και δικαστικοί (ηλεκτρονική κατάθεση δικογραφιών), γιατροί και φαρμακοποιοί (e-prescription), συμβολαιογράφοι, λογιστές- φοροτεχνικοί και γενικότερα εταιρείες και επαγγελματίες που επιζητούν την ασφάλεια των εγγράφων και των συναλλαγών τους.

Η Βyte, εγγεγραμμένη στο Μητρώο της ΕΕΤΤ ως Πιστοποιημένος Πάροχος ψηφιακής υπογραφής βρίσκεται για μια ακόμα φορά μπροστά από τις εξελίξεις. Έχοντας ήδη ολοκληρώσει επένδυση 3 εκατομμυρίων ευρώ για τις πλέον ασφαλείς και καινοτόμες τεχνολογικές υποδομές του Trust Center της εταιρείας που είναι επίσημα πιστοποιημένο από την Ernst and Young, η Βyte προσφέρει την πιο σύγχρονη, ασφαλή και εύχρηστη ψηφιακή υπογραφή στην ελληνική αγορά. Πηγή: zougla.gr