21 Δεκ 2015

Facebook: Καλέστε ταξί μέσα απο το Messenger

http://klcpcsolutions.blogspot.grΗ Facebook ανακοίνωσε την συνεργασία του με την Uber, την δημοφιλή εφαρμογή στον τομέα των μετακινήσεων, δίνοντας την δυνατότητα στους χρήστες του Messenger να καλούν taxi μέσα απο μία συνομιλία τους.

Η διαδικασιά του να καλέσετε ταξί μέσω του Uber, γίνεται πλέον τόσο εύκολη όσο ένα απλό μήνυμα αφου δεν θα χρειαστεί να κατεβάσετε το Uber app αλλά θα καλείτε το ταξί απευθείας απο το Facebook Μessenger. Το status των οδηγών αλλά και οι αποδείξεις, θα δίνονται μέσα σε μία ξεχωριστή συνομιλία μεταξύ του χρήστη και του Uber.

Oι δύο εταιρίες ανακοίνωσαν την συνεργασία μέσα απο ξεχωριστά blog και αξίζει να πούμε οτι η νέα υπηρεσία έχει ήδη ξεκινήσει σε κάποιες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Uber ευελπιστεί να εκμεταλευτεί μέσα απο αυτή τη συνεργασία το τεράστιο πελατολόγιο του Facebook Μessenger (περισσότερους απο 700 εκατομμύρια χρήστες) ενώ η Facebook δίνει ένα ακόμη λόγο στους χρήστες του να περνούν περισσότερο χρόνο στην διάσημη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Η πρώτη χρήση της υπηρεσίας είναι δωρεάν (για διαδρομές που κοστίζουν μέχρι 20 δολλάρια) αλλά σύμφωνα με την Facebook, αυτή είναι μια προσφορά που δεν θα κρατήσει για πολύ. Σύντομα η υπηρεσία θα εξαπλωθεί και στις υπόλοιπες χώρες και απομένει να δούμε αν και πότε θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα. Πηγή: techblog.gr