6 Φεβ 2016

Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου (Safer Internet Day) την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου

http://klcpcsolutions.blogspot.gr/
Για 13η συνεχή χρονιά θα εορταστεί η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day) την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016, σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η θεματική του εφετινού εορτασμού μάς προσκαλεί όλους να ενεργήσουμε, ο καθένας με τον τρόπο του, για ένα καλύτερο διαδίκτυο, με σύνθημα: «Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο! (Play your part for a better internet)».
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης, INSAFE[1], με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Εορτάζεται πάντα τη 2η ημέρα της 2ης εβδομάδας του 2ου μήνα του χρόνου!

Στην Ελλάδα, ο εορτασμός διοργανώνεται αποκλειστικά από τη Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επίσημο εκπρόσωπο του Δικτύου INSAFE στη χώρα μας.

Για τον εφετινό εορτασμό, το Saferinternet.gr θα επικεντρωθεί στην ενεργό συμμετοχή μαθητών από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης για να δημιουργήσουν οι ίδιοι ένα καλύτερο διαδίκτυο! Έτσι, στις 9 Φεβρουαρίου διοργανώνει με τη στήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και της Google ειδική εκδήλωση στο Γραφείο του ΕΚ, όπου θα αναδείξει με τη βοήθεια του Πάνελ Νέων του την ιδιαίτερα πρωτοπόρο δράση «Youth4Greece» (www.youth4greece.gr). Μέσω αυτής της δράσης, παιδιά και έφηβοι δημιούργησαν πρωτότυπα βίντεο σε σχέση με τα αξιοθέατα του τόπου τους, τις τοπικές εκδηλώσεις και τις τοπικές συνταγές, προσκαλώντας με αυτόν τον τρόπο συνομηλίκους τους αλλά και όλους τους επισκέπτες της πλατφόρμας να γνωρίσουν τη χώρα μας.

Επιπλέον, εκείνη την ημέρα θα παρουσιαστεί η δράση δημιουργίας ποίησης για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο. Παιδιά και έφηβοι από όλη τη χώρα δημιούργησαν ποίηση για ένα φαινόμενο που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις σε όλη την Ευρώπη τον τελευταίο καιρό. Τέλος, η δράση Saferinternet.gr θα παρουσιάσει περαιτέρω δραστηριότητές της για την ενεργή ευαισθητοποίηση και ενημέρωση μαθητών και των εκπαιδευτικών τους. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση http://www.ustream.tv/channel/europarlgr

Περισσότερες από 470 εκδηλώσεις θα διοργανωθούν υπό τον συντονισμό του Saferinternet.gr σε όλη τη χώρα μέσω των «Πρεσβευτών της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου»: σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, κέντρα νεότητας και κοινωνικοί φορείς θα πολλαπλασιάσουν το μήνυμα του εορτασμού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Πηγή: zougla.gr