19 Φεβ 2016

Τα εύκαμπτα smartphones, ενδεχομένως θα κυκλοφορήσουν πιο σύντομα από όσο περιμένουμε

http://klcpcsolutions.blogspot.gr/Το Queen’s University παρουσίασε το πρωτότυπο ενός smartphone, με την ονομασία ReFlex το οποίο διαθέτει μία εύκαμπτη οθόνη OLED της LG και ως concept, βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτό που έχουμε φανταστεί ότι θα μπορούν να κάνουν τα κινητά με εύκαμπτες οθόνες στο μέλλον.

Για να το δημιουργήσουν, η ομάδα από το Queen’s University συνδύασε μία εύκαμπτη οθόνη ανάλυσης 720p της LG (ενδεχομένως να είναι η POLED που βρισκόταν στο πρωτότυπο LG Flex), που με το λύγισμα της ενεργοποιεί διάφορους αισθητήρες και κινητήρες απτικής ανάδρασης.
Την συσκευή τροφοδοτεί ένα Android 4.4-powered board, η οποία είναι τοποθετημένη σε σημείο που δεν είναι εύκαμπτο (στα δεξιά της κατασκευής όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό video). Χάρη στην εύκαμπτη οθόνη και τους αισθητήρες, είναι για παράδειγμα δυνατό το ξεφύλλισμα ενός e-book, με την ταχύτητα μάλιστα του ξεφυλλίσματος να είναι ανάλογη του λυγίσματος. Σε ένα άλλο παράδειγμα, όσο περισσότερο λυγίζει την οθόνη, τόσο πολύ τεντώνεται η σφεντόνα στο παιχνίδι Angry Birds.

Οι ερευνητές σκοπεύουν να επιδείξουν τις δυνατότητες της συσκευής στο συνέδριο Human-Computer Interaction στην Ολλανδία, και πιστεύουν πως εμπορικές συσκευές του είδους θα είναι διαθέσιμες μέσα στο επόμενο πέντε χρόνια. Αν παρόλα αυτά σκεφτούμε, πόσο πειστικό είναι το συγκεκριμένο πρωτότυπο, δεν αποκλείεται να τις δούμε να κυκλοφορούν νωρίτερα. Πηγή: insomnia.gr