13 Ιαν 2016

Η επιβράδυνση των επιδόσεων του υπολογιστή

http://klcpcsolutions.blogspot.gr/
Υπηρεσίες & Επισκευή Υπολογιστών
Η επιβράδυνση των επιδόσεων του υπολογιστή (ο υπολογιστής δεν τρέχει ή πάει αργά) είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πλειονότητα των χρηστών. Θα έχετε παρατηρήσει ότι όταν ο υπολογιστής σας ήταν καινούργιος, οι επιδόσεις του ήταν διαφορετικές.
Ένα ακόμη σύνηθες πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι χρησιμοποιούν Windows είναι η μπλε οθόνη (blue screens of death). Αυτό το φαινόμενο συνήθως οφείλεται σε επίθεση spyware, σε λάθος σε αρχείο συστήματος, σε μη συμβατά προγράμματα οδήγησης (drivers) ή σε ασυμβατότητα υλικού (hardware). Με τον κωδικό του σφάλματος που εμφανίζεται στην οθόνη μπορούμε να εντοπίσουμε την αιτία που προκαλεί το πρόβλημα και να το διορθώσουμε.

Οι υπολογιστές είναι εξαρτήματα που έχουν δημιουργηθεί για να αντέχουν αρκετά χρόνια χωρίς κάποια συντήρηση ή επισκευή αν γίνεται σωστή χρήση. Πολλές φορές μπορεί να κρατήσουν και δεκαετία χωρίς καμία βλάβη, άλλες όμως φορές μπορεί και λίγους μήνες.

Οι βλάβες που μπορεί να πάθει ένας υπολογιστής είναι αρκετές. Το τι βλάβη έχει πάθει ο υπολογιστής σας μπορείτε να το καταλάβετε τις περισσότερες των περιπτώσεων, από τα συμπτώματα τα οποία έχει.

Beep Codes

Κάποιες φορές ο υπολογιστής μας λέει ο ίδιος τι πρόβλημα έχει μέσω κωδικών ήχων. Τα λεγόμενα beep codes είναι ένας τρόπος για να μας δείχνει το σύστημα που αντιμετωπίζει πρόβλημα ώστε να είναι πιο εύκολη η εύρεση του.
Οι ηχητικοί αυτοί κωδικοί διαφέρουν ανάλογα με τον κατασκευαστή του BIOS το οποίο έχει η μητρική μας. Οπότε αν ο υπολογιστής σας δώσει beep sounds και γνωρίζετε ποιο BIOS έχει μπορείτε να βρείτε εύκολα τη αιτία του προβλήματος.
Πολλές φορές όμως μπορεί να μη δώσει ηχητικά σήματα ή να μην ξέρετε ποιο BIOS έχει, οπότε ας δούμε αναλυτικά τις συνηθέστερες βλάβες σε έναν υπολογιστή και ποιες είναι οι αιτίες. Οι βλάβες είναι ίδιες είτε πρόκειται για σταθερό υπολογιστή (Desktop) , είτε για Laptop/Netbook, το μόνο που αλλάζει είναι η ευκολία στην επισκευή.