9 Ιαν 2016

Wi-Fi HaLow για το Smart Home

http://klcpcsolutions.blogspot.gr/
To έξυπνο σπίτι αποκτά ένα νέο πρότυπο ασύρματης συνδεσιμότητας, το Wi-Fi HaLow το οποίο διακρίνεται για την εμβέλεια του και την χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
Το Wi-Fi Alliance έδωσε την έγκρισή του για την χρήση του νέου προτύπου 802.11ah, το οποίο έχει ονομαστεί Wi-Fi HaLow και λειτουργεί στην συχνότητα των 900 MHz, ενώ πέρα από το γεγονός ότι μπορεί να περάσει τοίχους και φυσικά εμπόδια, δεν απαιτεί μεγάλα ποσά ενέργειας, στοιχείο που το καθιστά ιδανικό για χρήση από συνδεδεμένες συσκευές του Internet of Things, όπως είναι οι θερμοστάτες και άλλοι αισθητήρες.

Ο λόγος που το Wi-Fi HaLow δεν είναι τόσο ενεργειακά απαιτητικό είναι επειδή δεν στέλνει συνεχώς δεδομένα στο δίκτυο, αλλά περιοδικά, ενώ εκτιμάται ότι τα χαρακτηριστικά του προτύπου θα ξεκινήσουν να ενσωματώνονται στις συσκευές που θα κάνουν την εμφάνισή τους από το 2018 και μετά. Οι συσκευές θα είναι tri-band, δηλαδή θα μπορούν να λειτουργούν τόσο στα 900 MHz του Wi-Fi HaLow, όσο και στις μπάντες των 2.5 και 5 GHz.

Εκτιμάται ότι το Wi-Fi HaLow θα βρει ευρεία εφαρμογή στο κοντινό μέλλον, τόσο για τις ανάγκες του Internet of Things, όσο και για διάφορες ανάγκες του smart home και της έξυπνης πόλης, στην οποία μπορεί να αναπτυχθεί ένα δίκτυο από αισθητήρες. Πηγή: pestaola.gr